Sander van den Houten

Sander van den Houten

Sander van den Houten (1987) is hoofdorganist van de Burgwalkerk en de Broederkerk te Kampen en een van de tweede organisten in de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar begon hij met zijn piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis/Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).
Hij studeerde orgel (1e fase) bij Bas de Vroome en Aart Bergwerf (improvisatie) aan het Rotterdams conservatorium. Vanaf september 2010 studeert hij orgel (2e fase) aan het conservatorium te Zwolle bij Theo Jellema. Zijn specialisatie zijn de orgelwerken van César Franck.
Sander van den Houten volgde masterclasses bij Willem Tanke (werken van Olivier Messiaen), Harold Vogel (werken van Dietrich Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse oude en moderne muziek).

Hij begeleidt  koren en speelt continuo. Met het Dutch Christian Choir koor uit Roosendaal maakte hij reizen naar Praag (2007), Reims (2008), Kopenhagen (2010) en Parijs (2012).
Ook is hij vaste begeleider van het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar. Sinds 2009 is hij als dirigent verbonden aan het gemengde koor ‘Soli Deo Gloria’ te Kampen.

Sander van den Houten is als stemmer/intonateur werkzaam in de orgelbouw bij de firma Kaat & Tijhuis te Kampen.

Archief Concertagenda

Zaterdag 4 februari 2012 Fagot en Orgel
Zaterdag 19 juni 2010 Orgelconcert (solo)