Carl Visser

Carl  Visser

Carl Visser, geboren in 1981, kreeg vanaf zijn elfde jaar orgelles van Henk Braad (intonateur van Orgelmakerij Bakker en Timmenga). Volgde voor zijn conservatorium-opleiding een laboratoriumopleiding te Leeuwarden. Sinds 1999 ontving Carl Visser orgelles van Theo Jellema en studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. De eerste fase heeft hij in 2006 cum laude afgerond.

Vervolgens studeerde Carl Visser aan de Messiaen-academie waar zijn orgeldocent Michel Bouvard (Toulouse) hem naar zijn Master-examen begeleidde. Bij Theo Jellema volgde Carl Visser lessen kerkmuziek en bij Tineke Steenbrink lessen clavecimbel. In juni 2008 heeft hij zijn Master-studie summa cum laude afgesloten in het muziekcentrum te Enschede waar hij onder andere het orgelconcert voor strijkorkest, pauken en orgel van F. Poulenc speelde.
Tijdens zijn studies volgde hij master classes bij onder andere Michel Bouvard (Toulouse), Francois Espinasse (Lyon), Ton Koopman (Naarden-Bussum), Louis Robilliard (Lyon) en Wolfgang Zerer (Hamburg).

Samen met Mannes Hofsink vormt hij een duo onder de naam Orgel4Handig. Orgel4Handig is een aantal jaren geleden ontstaan en de doelstelling is om het publiek dat deze concerten bezoekt een programma te bieden waarin ook de bekende (orkest)werken niet ontbreken. Deze stukken zijn bekend in hun traditionele en originele vorm, namelijk voor orkest. Orgel4Handig voert deze grote orkestwerken vierhandig uit op orgel.

Carl Visser is ook actief als privédocent en continuospeler in wisselende ensembles waar de barokmuziek veelal de boventoon voert.

Als organist is Carl Visser verbonden aan de PKN-gemeenten in Oldemarkt-Paasloo en Reduzum.

Archief Concertagenda

Zaterdag 15 februari 2014 Orgelmuziek in de basiliek
Zaterdag 21 februari 2009 Barokmuziek in de basiliek
Zaterdag 18 oktober 2008 Orgelmuziek in de Basiliek