Duo Delta Scuti

Duo Scelte Scuti
Duo Delta Scuti is een energetisch duo, gevormd door Mateo Viscarra Wilde op de piano en Gemma Smit op de cello. Hun bijeenkomst in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was het begin van oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. De oorsprong van hun naam ligt in een belangrijke inspiratiebron voor het Duo: de natuur; Delta Scuti is de naam van een heldere stralende ster.

Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en romantisch repertoire, en dit legde de basis voor de creatie van Duo Delta Scuti. Hun nieuwsgierigheid werd al snel aangegroeid door de veelzijdigheid van de verschillende stijlen binnen het klassieke repertoire, en ze geven concerten met een divers programma. Ze trad op op op het stadsfestival en in de Odeon in Zwolle, in het Wilminktheater in Enschede, Arnhem, Vorden, het Muziekgebouw in Eindhoven, de Harmonie in Leeuwarden en andere plaatsen. Ook namen ze deel aan masterclasses met het Bennewitz kwartet & Harry-Imre Dijkstra. Bovendien speelden ze in de halve finale van de Gelre kamer muziekcompetitie.

Met grote enthousiasme laten ze mensen hun passie voor muziek ervaren en ze zijn klaar om de stadia in Nederland te storm te brengen. De zuiverheid van de muziek die ze beiden delen is tastbaar en maakt hun interactie uniek.

Archief Concertagenda

Zaterdag 25 maart 2023 Duo Delta Scuti