Alexandra Kaptein

Alexandra  Kaptein
Alexandra Kaptein (1999) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Op zesjarige leeftijd won ze haar eerste prijs in het pianoconcours “Jugend musiziert” in Duitsland.
Dit was het begin van een lange reeks van pianoconcoursen door heel Europa. Zo won ze de eerste prijs in het Von Bremen Pianoconcours in Dortmund en de EPTA International Piano Competition 2016 in België, en de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians. In 2017 won zij de Eerste Prijs, Publieksprijs en Franz Liszt Prijs in de finale van Koffie bij de Piano in Den Bosch, Nederland.
In 2018 won Alexandra de eerste prijs en speciale juryprijs in de finale van de Geertruidenberg Klassieke competitie. En in 2019 won ze ook de eerste prijs in de Internationale Competitie in Val Tidone Italië.
Alexandra neemt deel aan internationale masterclasses en muziekfestivals en treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland. Ook trad ze op bij Radio 4. In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en momenteel studeert ze bij Frank van de Laar in de master studie aan het Conservatorium van Amsterdam, Nederland.

Archief Concertagenda

Zaterdag 18 februari 2023 Concert