Marijke de Jong

Marijke de Jong
OPGEGROEID IN VEENENDAAL KREEG MARIJKE HAAR EERSTE LESSEN VAN APPELONA KLARENBEEK. HAAR BACHELOR DEED ZE AAN HET ARTEZ CONSERVATORIUM IN ZWOLLE BIJ JORGE CARYEVSCHI. VERVOLGENS STUDEERDE ZE BIJ ALDO BAERTEN OP HET CONSERVATORIUM TE UTRECHT WAAR ZE HAAR MASTERDIPLOMA BEHAALDE. TIJDENS HAAR STUDIE SPEELDE MARIJKE MET VEEL PLEZIER IN ALLERLEI KAMERMUZIEKFORMATIES EN HET ENSEMBLESPEL WERD IETS WAT ZE HET LIEFSTE DOET.

Jarenlang vormde ze een duo met gitarist Carlos Diaz Mendoza. Ze speelden concerten in Nederland en Mexico en Mexico werd als een tweede thuis voor Marijke.
Jaren achter elkaar ging ze er geregeld naar toe en speelde zowel soloconcerten als concerten in verschillende kamermuziekbezettingen. Ook kreeg ze een aanstelling als fluitdocente bij de Academia Cristiana de Música en gaf ze les in het Museo Regional de Milpa Alta.
Daarnaast richtte ze het ensemble MUSICUORE op, een ensemble in wisselende bezetting, waarmee ze speelde in Nederland, Zuid-Korea, Roemenië en Mexico. De liefde voor Latijns-Amerika is gebleven en uit zich vooral in haar deelname aan tangogezelschap Sexteto Recuerdo met wie ze voornamelijk werken van de Argentijnse Tangolegende Astor Piazzolla uitvoert. In 2018 won ze met Sexteto Recuerdo de eerste prijs in de categorie kamermuziek op het Nationaal Accordeon Concours in Amstelveen. Daarnaast volgde ze lessen bij salsafluitiste Fay Roberts in Los Angeles en danst ook salsa met veel plezier.
Op projectbasis speelt Marijke mee in grotere bezettingen. Zo heeft ze projecten gedaan met het Nicolaasconsort, het Ensemble Conservatoire, het Parnassus Ensemble, Young Persons Concerts en het Van Wassenaer Consort.
Zie ook: Marijke de Jong

Archief Concertagenda

Zaterdag 13 maart 2010 Duo Ollin plus
Zaterdag 8 november 2008 Concert