Blokfluitensemble FEW

Blokfluitensemble  FEW
Blokfluitensemble FEW

is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een 40-tal verschillende blokfluiten variërend van de sopranino (een piepklein fluitje van maar 17 cm) tot de grootbas in F (meer dan twee meter lang), en alles daar tussenin. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten.

Op concoursen behaalde Blokfluitensemble FEW diverse prijzen. Ook heeft FEW regelmatig meegewerkt aan radio- en televisieopnames.

Blokfluitensemble FEW ontplooit veel verschillende aktiviteiten: het ensemble treedt op in avondvullende concerten, maar kan evengoed feestelijke gelegenheden opluisteren. Ook levert FEW regelmatig een muzikale bijdrage aan kerkdiensten.

FEW nam drie karakteristieke CD’s op: Fandango en Passacaille, en FEW Flying High.

De vierde CD van FEW is bijna klaar! Passio, de paas-CD die het hele jaar luistergenot biedt. Lees meer...

In 2006 werd FEW als Nederlands jeugdensemble afgevaardigd naar het internationale Blokfluitfestival in Feldkirch, Oostenrijk. Het jaar 2007 zag een workshop/concertreis naar Verona, Italië, en in de zomer van 2009 en 2010 maakte FEW concertreizen naar Frankrijk.

In 2011 won FEW de 1e prijs op het concours van de Lelystadse Telemanndagen, in 2012 werd op de Lelystadse Vivaldidagen dit succes geprolongeerd met weer een 1e prijs.
Zie ook: Blokfluitensemble FEW