Sinje Kiel

Sinje  Kiel
Sinje Kiel, sopraan

Na mijn zangstudie aan het Conservatorium Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen specialiseerde ik mij bij Marius van Altena en Lenie van den Heuvel in barokzang en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk (o.a. Emma Kirkby, Stephen Stubbs, Nigel North) en ontving een studiebeurs om bij de Amerikaanse sopraan Jill Feldman in Italïe (Arezzo) verder te studeren. Voor de vertolking van luitliederen won ik in 2002 de 1e prijs en de publieksprijs van het concours “Alte Musik Treff” in Berlijn, Duitsland (samen met Elly van Munster) en eerder de 2e prijs van het Biagio Marini Concours.

Ik was semi-finalist van het Concours de Chimay (België). Mijn optredens bestrijken festivals en kamermuziek podia. Ik treed op als soliste (liedrecitals en oratorium) en heb medewerking verleend aan radio- en Tv-opnames (NCRV, Radio Bremen). Ik heb in diverse ensembles en koren gezongen met optredens in binnen- en buitenland. Jong publiek kent mij uit muziektheatervoorstellingen van de gezelschappen Opera Xynix (Holland Opera) en Jeugdtheater Sonnevanck.

Ik heb een eigen lespraktijk, geef en organiseer als “Markiezin van Drenthe” zangworkshops en masterclasses en was als zangdocente verbonden aan de centra voor de kunsten, Scala Meppel en Hoogeveen. Ik ben docente stemvorming voor de meerjarige dirigentenopleiding en coach diverse koren en ensembles.
Zie ook: Sinje Kiel

Archief Concertagenda

Zaterdag 24 november 2018 Engelse en Italiaanse Barok