Duo Thee

Duo Thee
Duo Thee is een samenwerking van muzikanten en theatermakers Cornelie Wannee en Anna Maria Roos. Zij delen hun passie voor het samenbrengen van verschillende kunstdisciplines tot betekenisvolle voorstellingen. De muziek wordt teruggebracht tot de kern met eigen bewerkingen en instrumentatie.

Met theaterspel en sfeerbeelden brengen zij het verhaal achter de muziek dichtbij de mensen. Daarbij gaan zij uit van het principe “minder is meer”. Dit komt ook duidelijk naar voren in hun keuze van attributen. De teksten laten ze ontstaan vanuit het samenspel en de betekenis die ze voor ogen hebben. Hun voorliefde gaat uit naar verhalen die impliciet verbonden zijn met de actualiteit. Met lichte toon worden ‘’zware’’ thema’s zoals onderdrukking en ongelijkheid verbeeld.

Duo Thee maakt haar eigen teksten, maar voor de voorstelling rond Porgy en Bess hebben zij hierbij hulp gekregen van tekstschrijver Brenda Reyne. Regieaanwijzingen hebben zij ingewonnen bij Wil Biemonds.

Duo Thee is ontstaan na jarenlange intensieve samenwerking binnen het trio Yentl Flavour. In het trio experimenteerden Anna Maria en Cornelie met viool- zang bewerkingen en ontdekten ze de kracht van deze ongewone combinatie.
Ook gebruikten ze tijdens hun optredens steeds vaker de ruimte van het podium om de muziek kracht bij te zetten. Zo ontstond de basis van hun theatrale visie op muziek. Yentl Flavour maakte o.a. muziektheater gebaseerd op teksten en het leven van Etty Hillesum. Anna Maria Roos

Anna Maria Roos is een veelzijdig zangeres die zich in verschillende genres weet uit te drukken. Ze studeerde zang bij o.a. Hanneke de Wit, Paul Triepels en Johannette Zomer. En nam deel aan masterclasses, o.a. van Emma Kirkby.

Ze is afgestudeerd aan de Willem de Koning Academie. Als autonoom beeldend kunstenaar ontving ze startstipendia en een kunstprijs van de provincie Zuid-Holland. Ze maakte installaties, dansvideo’s en zeer divers beeldend werk.

Ze zingt in Yentl Flavour en Duo Kobalt en in verschillende ad hoc ensembles. Binnen Duo Kobalt ontwikkelde ze het scenisch theater “Liefdesnoot”, gebaseerd op Nederlandse vertalingen van liederen van Schumann en Schubert. Daarnaast componeert zij muziek op gedichten van Brenda Reyne en Coby Dekker en eigen werk. Cornelie Wannee

Cornelie Wannee is afgestudeerd aan het conservatorium als klassiek violist. Ze studeerde o.a. bij Hans Lub, Arjen Beintema, Heinz Oberdorfer en Hans Wijnberg. Als violist is ze remplaçant en vast lid van diverse klassieke ensembles, zoals het Nederlands Begeleidings Orkest.

Na haar afstuderen heeft ze zich ook ontwikkeld in de Ierse en Schotse folk, zoals binnen de internationale band Devil in the Kitchen. Zij is multi-instrumentalist en draait al een aantal jaren mee met muziektheater voorstellingen, o.a. lokaal historisch theater als “Aan tafel met de wasbaas”. Samen met Yentl Flavour ontwikkelde ze het muziektheater “Reikhalzen naar het leven”. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld tot sing and songwriter.

Archief Concertagenda

Zaterdag 10 november 2018 Porgy & Bess in 59 minuten