Christian Sanders

Christian  Sanders
Op 7-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd ik toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde ik ook de bachelorstudie bij de pianodocenten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Na het behalen van mijn diploma deed ik mijn masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde ik mijn diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het USC (Utrechts Studenten Concert).

Na mijn studie in Nederland kwam ik in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien). In 2015 werd ik toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. Op 9 oktober 2017 behaalde ik met goed resultaat mijn COP- diploma.

Ik volgde masterclasses bij Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimir Tropp (Moskou) en Alessio Bax en ik nam deel aan een aantal concoursen: in 2006 won ik de 2e prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en een prijs voor de beste uitvoering van een compositie van Franz Schubert. Drie maal haalde ik de finale van het Prinses Christina Concours (noord): in 2005, 2006 en 2008. Verdere concoursen waren o.a.

- San Nicola di Bari 2012 (Italië) finalist
- Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg 2014 (Duitsland) Grand Prix
- Stars Of Tenerife 2015 (Spanje) Grand Prix
- Bursa Competition 2016 (Turkije) 1ste Prijs

In augustus 2017 behaalde ik tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.

Ook in de kamermuziek heb ik me verder ontwikkeld. Zo heb ik een aantal malen deelgenomen aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in ensemblespel, en aan het Mimir Chamber Festival in Fort Worth Texas.
Tijdens mijn studie in Wenen vormde ik een ensemble met Lucia Harvanova (viool) en Lilyana Kehayova (cello).

Momenteel woon ik weer in Nederland, waar ik mijn carrière als concertpianist wil opbouwen en pianolessen wil geven.
Zie ook: Christian Sanders

Archief Concertagenda

Zaterdag 28 oktober 2023 Piano recital
Zaterdag 19 februari 2022 Pianorecital
Zaterdag 27 oktober 2018 Pianorecital