Maartje Valk

Maartje Valk en Zoë Knoop
Maartje begon op zevenjarige leeftijd met dwarsfluitlessen aan de muziekschool. Op dit moment studeert ze als bachelorstudent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Tot haar docenten behoren en behoorden o.a. Marieke Schneemann, Wieke Karsten, Thies Roorda en Susan Milan. Masterclasses volgde ze onder andere in Brugge bij het International Flute Seminar Bruges, in Hamburg bij prof. Felix Renggli en aan de Nederlandse Fluit Academie bij Emily Beynon. Muziek bracht Maartje al naar meerdere landen waaronder Italië, Engeland, Duitsland, België en Marokko. In april 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (de Silveer van den Broeck-prijs) op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles.

In oktober 2015 won zij het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten georganiseerd door de KNMO in de categorie conservatoriumstudent, waar haar optreden met Anouk de Jong bekroond werd met een score van 90 punten: een eerste prijs met onderscheiding en lof van de jury.

Maartje speelt en speelde in diverse orkesten, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook speelt ze graag kamermuziek in diverse bezettingen.

Momenteel is Maartje aan het afstuderen als muziekwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en werkt ze als junior producent voor het Muziekgebouw aan 't IJ, webredacteur en assistent productie en marketing voor Noorderkerkconcerten en KAMconcerten Amsterdam en recenseert ze CD's voor Luister Magazine.

Zie ook: Maartje Valk

Archief Concertagenda

Zaterdag 20 oktober 2018 Fluit en Harp