Jaap Eilander

Jaap  Eilander
Jaap Eilander volgde pianolessen achtereenvolgens bij Bernhard van Berkel te Apeldoorn, daarna aan de muziekschool in Deventer van Mark van Hooff.
Hij vervolgde zijn studie bij Herman Riphagen te Heerde en bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Vanaf 2005 studeerde Jaap Eilander bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Deze studie werd in mei 2009 succesvol afgerond, waarna hij nog geruime tijd studeerde bij Marietta Petkova. Ook volgde hij masterclasses bij Mikhail Markov, Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.
In 2001 won hij de eerste prijs op het regionale Petrof Concours te Nijkerk.

Jaap Eilander geeft regelmatig concerten, zowel als solist, als begeleider bij koren en zangers. Hij trad op in o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, en was ook te horen op de internationale kunstbeurs in Maastricht, TEFAF. In 2008 werkte Jaap mee aan de opening die koningin Beatrix verrichtte van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Deze opening werd rechtstreeks uitgezonden door RTV-Oost.

In zijn concertpraktijk neemt kamermuziek een belangrijke plek in. Zo vormt hij diverse duo's, onder andere met zijn vader, organist Peter Eilander, op orgel & piano en piano quatre-mains. Samen hebben ze een cd opgenomen in de Philharmonie van Haarlem.

Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld 'Arabeske', gevolgd door een Bach-album in 2015.
Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.
Zie ook: Jaap Eilander

Archief Concertagenda

Zaterdag 14 oktober 2023 Jaap Eilander
Zaterdag 23 oktober 2021 Pianorecital
Zaterdag 11 november 2017 Pianorecital
Zaterdag 21 november 2015 Pianorecital