Sharon Niessen

Sharon  Niessen
Sharon Niessen (Eindhoven, 1986) begon op jonge leeftijd met pianospelen. Haar talent bleek al snel. Toen ze pas 14 jaar was en nog op de middelbare school zat werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Fontys Conservatorium Tilburg. Na de middelbare school begon ze haar studie aan het Fontys Conservatorium. Ze volgde lessen bij Ton Demmers, Jan Wijn en Joop Celis. In 2014 is ze hier met een 9 afgestudeerd.

Ze heeft prijzen gewonnen tijdens (inter)nationale concoursen, waaronder de eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours en ze was finaliste tijdens het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ze heeft met dirigenten gewerkt als Kian Pin Hiu, Jules van Hessen, Jurjen Hempel en heeft gesoleerd met het Helikon Orkest, Philips Symfonie Orkest en het JeugdOrkest Nederland.

Sharon heeft veel recitals in Europa gegeven. Samen met finalisten van het Prinses Christina Concours heeft zij een concert gegeven in Carnegie Hall in New York. In 2005 heeft ze een concert gegeven in het Muziekgebouw Eindhoven tijdens een concert voor de 100e verjaardag en in aanwezigheid van Frits Philips. Een ander hoogtepunt was een tournee door Nederland met het JeugdOrkest Nederland met het Eerste Pianoconcert van Franz Liszt.

Naast het geven van solorecitals geeft Sharon ook concerten in kamermuziekverband. Al ruim 11 jaar vormt ze samen met violiste Martine Wijers een viool-piano duo.
Zie ook: Sharon Niessen