Laura Troost

Laura  Troost
Laura is 17 jaar en begonnen met piano spelen toen ze 7 jaar was. Ze speelt dus inmiddels bijna 10 jaar piano.
Al die tijd studeerde ze bij Corien Baan, die haar enthousiast heeft gemaakt voor het instrument en klassieke muziek!
Twee jaar geleden heeft ze het eerste stuk van Chopin gespeeld (Waltz op.69,3), en sindsdien speelt ze niets liever dan klassiek!
Met dat werk heeft ze op het concours in januari 2013 genaamd ‘Klassiek Talent’ in Nijverdal gewonnen.
Als prijs kreeg ze les van een docent op het conservatorium aangeboden. Met deze leerzame en leuke lessen kreeg ze ook een beter beeld van wat de conservatoriumstudie inhoudt.
In november 2013 nam ze ook deel aan het pianoconcours in Holten.
Ze speelde daar Prelude 3 nr.2 van Rachmaninov, waar ze weliswaar buiten de prijzen viel, maar wat wel weer een leuke ervaring was voor haar!
In november 2014 heeft ze zich weer ingeschreven voor het pianoconcours in Holten, en met het 3e deel uit Mondschein-sonate van Beethoven heeft ze die avond gewonnen.
Ze won een mooie wisseltrofee en kaartjes voor een concert van Jan Vayne. ("Het concert was heel mooi en indrukwekkend!")

Laura heeft tijdens haar piano-opleiding bij veel uitvoeringen gespeeld van de muziekschool, bij de pianomarathon in Enschede en heeft twee keer deelgenomen aan een masterclass. Laura speelt ook af en toe bij bijzondere en leuke gelegenheden zoals drie dagen bij Kledingwinkel College Style in Rijssen en in de kerstvakantie heeft ze nog 3 dagen gespeeld bij Paul Roescher Keukens.

Nu bereidt ze zich voor op het D-examen piano van de Muziekschool Rijssen.
Enkele van de werken die ze speelt op het D-examen zal ze ook op 18 april spelen!
Ambitie om de conservatoriumopleiding te volgen zijn nog niet concreet, maar ze denkt er wel over dit te doen.