Vivezza Trio

Vvezza  Trio
Dit opgewekte trio bestaat uit violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen.
Na een vliegende start in het najaar van 2009 won het trio in 2010 de kamermuziekmarathon van het Conservatorium van Utrecht en speelden zij meerdere concerten live voor Radio 4 in het Zondagochtendconcert in de Spiegelzaal in Het Concertgebouw en voor het programma Viertakt Podium. In februari 2014 werden zij uitgenodigd voor Opium op 4, waar zij meerdere werken live speelden.
Ook waren zij te horen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en in De Oosterpoort in Groningen. Na hun afstuderen besloten ze als professioneel ensemble door te gaan wat resulteerde in vele concerten in het gehele land én de start van hun eerste cd-opname die in de lente van 2014 zullen worden afgerond. Zij kregen als ensemble masterclasses van onder andere violist Mark Gothoni, klarinettist Ralph Manno en pianiste Kyoko Hashimoto. Ook werden zij gecoached door klarinettiste Céleste Zewald, violist Chris Duindam en pianisten Hans Eijsackers en Marian Bolt.
Het Vivezza Trio doet haar naam eer aan door het samenstellen van levendige en fantasierijke programma’s. Het programma wordt omlijst met gesproken toelichtingen door de musici om zo het publiek mee te voeren in hun persoonlijke verhaal achter de muziek. In overleg kan het programma worden aangepast, aangevuld of afgewisseld met werken voor viool en piano, klarinet en piano of viool en klarinet.

Het Vivezza Trio is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, een organisatie die kamermuziekconcerten verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.
Zie ook: Vivezza Trio