La Belle Excentrique

la belle excentrique
La Belle Excentrique werd in 2011 door Pim Weierink (NL), Jorrit Douwes (NL), Michael Schmiedel (D) Lizzy Dinghs (NL) en Tamara Peters (D) opgericht. De vijf muzikanten leerden elkaar kennen op het Artez conservatorium in Enschede.

http://youtu.be/MJIHxGxapP0

Naast de klassieke opleiding, volgen de muzikanten ook vele cursussen in andere stijlen. Snel ontdekten ze de veelzijdigheid van de gitaarmuziek en zang en hebben ze hun passie ook in o.a. jazz, pop en fingerpicking gevonden. Deze stijlen zijn allemaal verworven in het programma van La Belle Excentrique.

Wat bijzonder is aan de uitvoering van La Belle Excentrique, is dat de muzikanten op het podium in verschillende bezettingen optreden. Op deze manier zorgen ze voor een mooie afwisseling tussen instrumentale muziek en zang. De muzikanten laten alle klanken en stijlen horen die ze uit hun instrumenten kunnen halen. Het publiek wordt meegenomen op een reis door verschillende tijdperken en landen van onze wereld.

Het repertoire gaat van barok tot klassiek, ze laten klanken horen van de romantische Spaanse gitaar. Ook bieden ze graag modernere genres aan zoals pop en jazz. Al deze verschillende stijlen worden op een geheel eigen wijze gepresenteerd en naar wens van het publiek geïntegreerd in het programma.

Op dit moment presenteert La Belle Excentrique het programma: “The Earth Below – traveling through time and space”. Hierin worden o.a. werken van John Dowland, Fernando Sor, Manuel de Falla, Enrique Granados en moderne arrangementen van Stevie Ann en Mathilde Santing verwerkt.

Archief Concertagenda

Zaterdag 8 februari 2014 La Belle Excentrique