Kamper Vocaal Ensemble

Kamper Vocaal Ensemble
Het Kamper Vocaal Ensemble 'Kavóca' is een kamerkoor van rond de 30 zangers, met zorg opgebouwd uit de particuliere zanglespraktijk van Luthine Postuma. Naast haar optredens als sopraansoliste heeft zij de muzikale leiding over het ensemble.
Alle zangers volgen zanglessen bij Luthine, sommigen al 24 jaar!

Kavóca treedt regelmatig op in zelfstandige concerten onder de paraplu van de Stichting Bevordering van de Nederlandse Zangkunst (1996). Hieruit is ook het semi-professionele kleinkoor ontstaan, dat optreedt in tal van verschillende (ad-hoc) bezettingen o.a.: kwartet, dubbelkwartet, triplekwartet en kleinkoor (+/- 18 zangers). Het muzikale aanbod is veelzijdig: oratorium, opera, operette en musical; het staat allemaal op het repertoire. 'Kavóca' verleent haar medewerking aan uitvoeringen van andere koren, orkesten, kerkdiensten, jubileum-festiviteiten, landdagen, congressen, enz.

'Kavóca' treedt op in het hele land: van Amsterdam, Haarlem, Maasdijk, Renkum tot Stadskanaal.

Ook heeft 'Kavóca' een aantal buitenlandse reizen gemaakt, o.a. naar Praag (2009), Engeland (2007 en 2008) en Hongarije (2001 en 2003). Van 20 tot 24 oktober 2012 maakte Kavóca een 5-daagse concertreis naar Venetië. Voor een fotoimpressie van deze reis klik hier.
Zie ook: Kamper Vocaal Ensemble