Programma

Kerken als Podium heeft nu 24 jaar concerten georganiseerd.
Sinds 2004 is daarvan het archief digitaal bijgehouden.

19 november 2005
Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle
Concert
Serie Programma
Op zaterdag
Locatie Basiliek Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming [kaart/route]
Uitvoerende(n) De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij
Toelichting
Binnen het cantate-oeuvre van Johann Sebastian Bach bevindt zich een aantal schitterende cantates voor solostemmen en orkest. Eén daarvan is cantate BWV 82 'Ich habe genug', die in de versie voor bassolo, hobo en orkest grote bekendheid heeft gekregen. Deze in 1727 te Leipzig ontstane cantate werd door Johann Sebastian Bach in de jaren 1731-1735 zelf omgewerkt voor sopraansolo, traverso en orkest en raakte — opmerkelijk genoeg — geheel in de vergetelheid. Het mag dan ook als bijzonder worden gezien dat deze fraaie cantate bij ons in de versie voor sopraan tot klinken wordt gebracht.

Tijdens deze concerten zullen nog twee onbekende solocantates van Bach worden uitgevoerd: 'Schlage doch, gewünschte Stunde' (BWV 53) en 'Widerstehe doch der Sünde' (BWV 54), die Bach voor altsolo en orkest heeft getoonzet.

Susanne Weide (sopraan) en Marianne Ketel (alt)
Susanne Weide (sopraan) en Marianne Ketel (alt)

Het concert wordt uitgevoerd door Susanne Weide (sopraan), Marianne Ketel (alt), Hanneke Provily (traverso), Maarten Kooij (directie en continuo) en instrumentalisten van De Nederlandse Cantorij.


[JS : 23-10-2005]