Programma

Kerken als Podium heeft nu 24 jaar concerten georganiseerd.
Sinds 2004 is daarvan het archief digitaal bijgehouden.

7 oktober 2017
Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle
De Profundis
Serie Programma
Op zaterdag
Locatie Basiliek Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming [kaart/route]
Uitvoerende(n) Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos; Cees-Willem van Vliet, orgel
Toelichting

Kamerkoor Vocaliber uit Huizen voert bijzonder werk van Marcel Dupré uit.

Op zaterdagmiddag 7 oktober zal Kamerkoor Vocaliber een indrukwekkend koorwerk, het De Profundis van de 20ste eeuwse Franse componist/organist Marcel Dupré (1886-1971), uitvoeren. Dit werk is gebaseerd op de tekst van psalm 130.

Marcel Dupré werd in 1886 in Rouen geboren waar hij orgelles krijgt van zijn vader. Aan het conservatorium in Parijs studeert hij piano bij Louis Diémer, orgel bij Alexandre Guilmant en Louis Vierne en compositie bij Charles-Marie Widor. In 1934 volgt hij zijn leermeester Widor op als organist van de Saint-Sulpice in Parijs. Inmiddels was hij toen ook leraar aan het conservatorium in Parijs. Vanaf de jaren twintig krijgt hij grote bekendheid als concertorganist en maakt concertreizen naar o.a. Engeland en Amerika.

Het De Profundis, dat uit 9 delen bestaat, componeerde Dupré honderd jaar geleden, in 1916. Het origineel is gecomponeerd voor koor, orkest en solisten. Op 7 oktober kunt u luisteren naar de versie voor koor, orgel en solisten.
Naast kamerkoor Vocaliber werken aan het concert een 3-tal jonge vocale solisten mee: sopraan Bepke Keersmaekers, tenor André Cruz, en bariton Rutger van Oeveren. Organist Cees-Willem van Vliet begeleidt op het orgel. Het geheel staat onder leiding van Richard Vos.

[SvdW : 04-10-2017]