Programma

Kerken als Podium heeft nu 24 jaar concerten georganiseerd.
Sinds 2004 is daarvan het archief digitaal bijgehouden.

11 februari 2017
Lutherse Kerk, Zwolle Lutherse Kerk, Zwolle
Blokfluit en piano/orgel
Serie Programma
Op zaterdag
Locatie Lutherse Kerk [kaart/route]
Uitvoerende(n) Saskia Teunisse, Eagle blokfluiten en Rachel Vroom, piano/orgel
Toelichting
Saskia Teunisse (Eagle blokfluiten) en Rachel Vroom (orgel en piano) spelen werken van onder andere De Falla, Bartók, Andriessen en Piazzolla. De krachtige klank van de moderne ‘Eagle’ blokfluiten, ontwikkeld door blokfluitbouwster Adriana Breukink, maakt het samenspelen met piano en andere moderne instrumenten mogelijk en een openbaring voor zowel spelers als publiek. Naast het bekende repertoire voor de van oorsprong bescheiden blokfluit, voornamelijk uit renaissance en barok, is het nu mogelijk om heel veel andere stukken te spelen. Het programma dat deze middag gespeeld wordt, getuigt hiervan.

Rachel Vroom studeerde piano in Amsterdam bij Hans Derksen en kamermuziek in Zwolle bij Nelleke Geesink. Daarna heeft zij een master piano gehaald in Maastricht bij Tonie Ehlen met als specialisatie contemporary music.
Zij gaf pianorecitals in Nederland, Duitsland, Rusland en Amerika. Toch wilde ze een andere richting uit in de muziek en studeerde in Utrecht kerkmuziek met als hoofdvak koordirectie bij Mark Lippe en orgel bij Reitze Smits. Tegenwoordig is zij werkzaam als kerkmusicus in de Titus Brandsmakerk in Amstelveen en is zij met enige regelmaat gastorganist in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Ook speelt ze regelmatig orgel in samenzangvieringen en geeft ze nog steeds concerten.

Saskia Teunisse studeerde blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, bij achtereenvolgens Michael Barker, Ricardo Kanji en Reine-Marie Verhagen. Sinds haar afstuderen in 1995 heeft zij veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland, met soloprogramma’s en als gastspeler bij diverse ensembles. Haar interesse gaat uit naar zowel oude als nieuwe muziek voor het instrument. Naast haar solo- en duo optredens maakt Saskia sinds 2013 deel uit van het Bassano Quartet, dat renaissancemuziek speelt op historisch gebouwde instrumenten en daarnaast nieuwe wegen voor de blokfluit zoekt, met programma’s rond de nieuw ontwikkelde Eagle blokfluit.


Programma:

J. Krebs (1713-1780) - Fantasia in C

H. Andriessen (1892-1981) - Chaque Heure, ou je songe

E. Petrovics (1930) - Hongaarse volksliederen
. Eva szivem, Eva
. Mert Küldött

B. Bartók (1881-1945) - 3 Folksongs from Csík
. The Peacock
. The Fairground
. White Lily

S. Szokolay (1931-2013) - Neckerei

T. Dubois (1837-1924) - Marche des Rois mages

R. Escher (1912-1980) - Air pour charmer un Lézard

J. Andriessen (1925-1996) - Kleine Suite
. Allegro sostenuto
. Andante
. Lento
. Allegretto

M. De Falla (1876-1946) - Uit ‘El Sombrero de tres Picos’
. Danza del Molinero
. Danza de la Molinera (arr. Rachel Vroom)

A. Piazzolla (1921-1992) - Oblivion

[SvdW : 06-02-2017]