Programma

Kerken als Podium heeft nu 24 jaar concerten georganiseerd.
Sinds 2004 is daarvan het archief digitaal bijgehouden.

4 februari 2017
Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Zwolle
Das ist meine Freude
Serie Programma
Op zaterdag
Locatie Basiliek Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming [kaart/route]
Uitvoerende(n) Ensemble Con Piacere
Toelichting
Ensemble Con Piacere

Ensemble Con Piacere voert op zaterdag 4 februari in de Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt een programma uit met vocale en instrumentale muziek van Duitse componisten uit de renaissance en de barok, onder de titel:

Das ist meine Freude

Geestelijke werken van componisten als di Lasso, Rosenmüller, Buxtehude, Vierdanck, Telemann en Weckmann zullen in diverse bezettingen ten gehore worden gebracht door het gezelschap van vijf zangers en drie instrumentalisten:

Joyce Vermeer – sopraan; Vivien Hargreaves – sopraan; Kristin Denzer – alt; Pieter Helmhout - tenor; Roeland Gerritsen – bas; Daan van der Vliet – theorbe; Titia Tebben - viola da gamba; Tom Fossen – klavecimbel, orgel

ensemble con piacere

Ensemble Con Piacere is een gezelschap van ver gevorderde amateurmusici dat al bijna 20 jaar bestaat. Door de jaren heen hebben zo’n 35 zangers en spelers er deel van uit gemaakt, met daarbinnen een redelijk vaste kern. Doel is: in solistische bezetting kwalitatief goede muziek maken, en daarbij genieten van het samenstellen van telkens weer een ander programma, daaraan intensief werken en het tenslotte zo uitvoeren dat anderen er ook van kunnen genieten. Er wordt gewerkt zonder vaste dirigent. Ieder lid van het gezelschap heeft zijn en haar aandeel in het toewerken naar een mooi resultaat, waarbij samenklank, tekst en interpretatie de belangrijkste aandachtspunten zijn.
Soms wordt een coach bij de repetities uitgenodigd. In het huidige project zijn we enkele malen intensief begeleid door Bert Honig, blokfluitist.

Het ensemble heeft vanaf het begin een grote voorkeur gehad voor de Italiaanse vroege barok, maar het heeft door de jaren heen ook prachtige programma’s voortgebracht met muziek van Duitse, Engelse en Nederlandse componisten.

www.ensembleconpiacere.nl

[SvdW : 24-01-2017]